Εκδηλώσεις - 12η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής

         Η βράβευση των ατόμων με απώλεια ακοής, τα οποία διακρίθηκαν στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών, είναι πια θεσμοθετημένη. Πρωταγωνιστές οι μαθητές και φοιτητές που έχουν παλέψει και συνεχίζουν να παλεύουν με στόχο την αριστεία, αλλά και για μια αξιοπρεπή θέση στην κοινωνία χωρίς ρατσισμό και προκαταλήψεις.
      Στην Τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, απηύθυναν χαιρετισμό ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, η Διευθύντρια της Σχολής Κωφών, κ. Χρύσω Στυλιανού, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Κωφών, κ. Άντρη Αναστασιάδη, και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ευημερίας της Σχολής Κωφών Παίδων, κ. Λέλλος Δημητριάδης. Στην Τελετή, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχε η χορωδία του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, η οποία τραγούδησε τραγούδια στην Κυπριακή Νοηματική, ενώ παιδιά από τη Σχολή Κωφών χόρεψαν έναν κυπριακό χορό.     
      Η Τελετή, συγκινητική όπως πάντα, είχε φέτος κάτι το πολύ ξεχωριστό: η Διευθύντριά μας, κ. Χρύσω Στυλιανού, απεύθυνε για τελευταία φορά το χαιρετισμό της, ο οποίος ήταν συνάμα και απολογισμός μιας εξαετούς πρωτοπόρας και καινοτόμου, στα χρονικά της Σχολής Κωφών, προσφοράς. Οι αποδείξεις μιας τέτοιας προσφοράς είναι ανεξίτηλες και πολυσήμαντες, όπως η κατασκήνωση στον Πρόδρομο, την Πάφο και την Ελλάδα παιδιών με απώλεια ακοής που φοιτούν στα γενικά σχολεία και στη Σχολή μας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της Σχολής, ο εξωραϊσμός των εξωτερικών χώρων, η ίδρυση του Βρεφοπαιδοκομικού Τμήματος, η διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων, η συμμετοχή μας στη Euroscola στο Στρασβούργο, η συνεργασία μας με γενικά σχολεία, η θεσμοθέτηση της αντίστροφης ένταξης, η έκδοση των 60χρονων της Σχολής κ.ά.